EN DAG UTE PÅ ISEN

publicerat i Allmänt;
Idag vaknade jag upp med barnen vid sju tiden med en massa energi i kroppen. Vi har varit inne en vecka nu, vi har både spytt och haft flunssa så idag kände jag att vi måste få komma utanför ytterdörrn. Det var lagom tråkigt att sitta med huvudet ner i hinken igår när solen sken för fulla muggar.
 
 
Vi väckte pappa vid tio och jag och Noelia åt våran andra frukost. Under veckosluten äter vi för det mesta frukost två gånger. Den första på grund av hunger med barnen som är helgalna - den andra frukosten är den lugna, när Adion sover. Det är faktist en riktigt rolig rutin.
 
 
Vi bestämde oss för att gå ut och gå på isen. Massor med människor som skidade, skrinnade och promenerade. Alltså fina, fina Vasa. Jag kommer sakna ihjäl mig efter promenadspåret längs vattnet när vi flyttar härifrån. Det finns så mycket fint och bra här. Jag trivs verkligen i denhär staden.
 
 
Lite matpaus för Adion halvvägs.
 
 
Det blev en så fin dag. Bilderna får tala för sig själva. Detta var mycket trevligare än söndagsstädningen som gick av stapeln när vi var hemma igen. Imorgon stiger vi iallafall upp till ett städat hem och så är det lättare att börja veckan. Älskar han och barnen så mycket

SNART KOMMER VÅREN

publicerat i Adions garderob, Mode, Shopping;
Är det något jag har en extremt mycket förkärlek för så är det när det kommer till barnens ytterkläderna. Det känns så mycket roligare att klä på dom trevliga ytterkläder, som har god kvalite och inte är fulla av gifter. Jag kan ju verkligen kalla mig mer än brydd när det kommer till gifter som finns i alla möjliga barnkläder, därför försöker vi välja kläder som är ekologiska och som man vet mer om hur dom kommer till. Det skär också i mitt hjärta att tänka på alla stackars barn som tvingas jobba bland dessa gifter och under oacceptabla förhållanden.  Därför ligger även loppisar mig varmt om hjärtat, det löns att lägga en tanke på det ibland, att inte alltid köpa nytt. 
 
Men nu kom jag till lite sidospår, tanken var att visa upp vad Adion ska glida runt i när våren kommer. Jag trodde vi redan hade börjat se slutet på denna vinter, men då brakar vädret lös med värsta takatalvi. Jag såg tidigare idag att Jannike hade lagt upp att hon köpt vinteroverall till nästa år åt sin fina tös och det är verkligen den rätta vägen att gå. Själv hör jag också till dem som köper ytterkläder när det inte är säsong, för de är ganska huvudlöst dyra annars. Jag gillar även att ha allt klart och man slipper fundera på det när den rätta årstiden är här, eller inte behöva stressa med det. Nu börjar jag vara mer än redo att säga hejdå till denna vinter. 
 
 
 
Overall Mini rodini            Halsduk&mössa Gugguu          Skor Noelias gamla Nikea air force     
 

JAG HAR TAPPAT BORT MIG SJÄLV

publicerat i Föräldraskap, Om mig, Shopping;
Jag tror de flesta mammor kan känna igen sig om jag säger att jag har tappat bort mig själv. När man blir mamma, så är man väldigt mycket mamma. Hela vardagen, hela livet kretsar kring att ta hand och göra livet det bästa möjliga för en annan människa. Dethär är en av de mest underbara tiderna i livet, men det är också en tid som kräver väldigt mycket av en själv som människa. Vissa är bättre på att fortsätta vara den man är imellanåt när man stiger in i familje livet, medans andra lite sämre. 
 
När Noelia kom till världen var jag väldigt bra på att vara mamma. Jag var också väldigt bra på att vara Sabina imellanåt. När jag var Sabina umgicks jag med mina vänner och tränade mycket, träning är något som alltid varit en viktigt faktor i mitt liv. För att hålla humöret i styr och kroppen i styr. När Adion anlände till våran värld, eller redan när han anlände till min mage så började jag tappa bort mig själv. Det var andra graviditeten under väldigt kort tid, en graviditet som innehöll ångest och ett fruktansvärt illamående hela vägen igenom. Gjorde att jag var sängliggandes så mycket jag bara kunde, för någon ork existerade inte.
 
Adion kom till oss för sju månader sen, jag kan inte förstå hur snabbt tiden har gått. För sju månader sen blev jag väldigt dåligt på att vara den jag är, bry mig om mig själv. Jag orkar knappt klä på mig hemma om dagarna, det vet mina närmaste, jag tror aldrig att jag mött någon nära vän utanför dörren som kommenterat att jag är snygg. Det är för att dom är van att se mig hemma i slaffsiga kläder. Jag är ju en sån som bryr mig om mig själv och jag ser gärna anständig ut för min egen skull, det behöver jag jobba på.
 
Adion och Noelia är det bästa jag vet, men jag känner att orken att vara dendär bra mamman som jag egentligen är inte finns på samma sätt. Jag har funderat mycket på varför och jag har funderat mycket på vem jag egentligen är nu just. Jag vet ju vem jag är egentligen och jag vet exakt vad jag behöver för att vara en lyckligare flickvän, lyckligare mamma och en mer balanserad människa med mindre hormonrubbningar, mindre humörsvängningar. Jag behöver min tid varje dag till att få koppla bort saker och ting, bara vara mig själv och göra det jag tycker om. Det är något jag inte gör just nu, jag kan gå och fika med mina vänner och ha väldigt roligt men jag kan aldrig koppla bort hur tungt det är att åka hem tillbaka sen. Hemmet och mamma rollen sitter alltid och knackar mig på axeln, när det blir så, då är någonting fel. För även om man är mamma så är man människa.
 
Min bästa vän sa några väldigt värdefulla ord till mig för någon vecka sedan. Att investera i mig själv är som att investera i en bättre mamma. Där i den stunden investerade jag i en ordentlig morsvila som blir av i maj, Berlin resan. Men det känns som att fyra dagar i året kanske är lite för knappt för mig iallafall. Så nu har jag gjort en ännu bättre investering i mig själv, en vardaglig investering. Nu kommer jag äntligen få ta tillbaka mina vardagliga rutiner som följt mitt liv under många år, träningen. Gymkortet väntar på mig bara denna förkylning vill ge sig av. Bara i farten blev det nya träningstights, jag längtar så att hoppa i dom. 
 
Kom ihåg alla mammor, ni är inte bara mammor. Glöm inte er själva och ert eget mående!