JA MÅ DU LEVA IDAG

publicerat i Allmänt;
Två år redan, våran lilla kille. Han som nyss föddes och låg vid mitt bröst dagarna i ända. Jag börjar förstå nu, han är ingen baby längre, han är ett barn. Mitt lilla barn som haft ett otroligt stort behov av sin mamma, av närhet, han står mitt i allt på sina egna ben och kan själv, han pratar, han förstår och han lär sig något nytt varje dag. Vad händer med mamma hjärtat när du inser att du inte behövs på samma sätt för dina barn längre, när du inte längre har någon du får pussa så mycket du bara hinner och orkar, när de själva börjar utvecklas till egna individer. Det är spännande, krävande, oskyldigt och alldeles underbart.
Adion, han som kom till oss alldeles efterlängtad, som en sista pusselbit i våran familj. Han var precis så perfekt som jag hade tänkt mig. Han var allt. Jag är så glad att jag fick bli mamma till någon som han. 
 
 
I lördags var det dag att slänga in kakan i munnen och överdrösa honom med paket, ögonen lös på honom, leendet fanns på läpparna och sådär oskyldigt busig som han alltid är, det var precis så han var. En snickarbänk, motorsåg, bilar, helikopter, kläder, människor som han tycker om, människor som vi tycker om, människor som tycker om honom. Han har lekt konstant med alla nya saker och han är viktig med att påminna sin storasyster om att det var han som fick dom, det var Adis födelsedag. Detta eviga bråkande om leksaker syskon i mellan har gjort mig gråhårig för länge sen. Ett ständigt påminnande om att dela med sig, inte dra ur händerna på varandra, inte slåss. 
 
 
Tack till alla som kom och firade våran Adion, nästa gång fyller han tre år, det skrämmer mig lite. Då börjar det eventuellt bli dags för mig som mamma att släppa taget om barnen, vi får se. Jag vägrar stressa genom dessa småbarnsår, jag vill bara älska dom och se dom utvecklas varje dag. Jag älskar att vara hemma mamma, vi tar dagen som den kommer, inga måsten, ingen stress. Vi lever i nuet, vi hinner, vi hinner med livet, stressen och allt vad de innerbär. Nu ska vi njuta av denna tid också, tiden med en två åring i huset, den kommer heller aldrig tillbaka. 
 

Kommentarer :

1:a kommentar, skriven , av Jenna:

Grattis Lilla stora Adion♥️♥️

Kommentera inlägget här :