FREDAGSPIZZAN

publicerat i Allmänt;
Tro det eller ej men så är man faktist trött när fredag kommer även om man bara går hemma med barnen om dagarna. Jag bestämde mig för att ta vilodag ännu idag från träningen, eftersom jag inte alls kännde mig utvilad. Imorgon har gymmet ordnat en teknik kurs i styrkelyft, är faktist inte min starkaste sida med varken styrkan eller tekniken så det ska bli väldigt givande. Vi har lagat pizza med Noelia idag och bakat hälsosamma godisar, alltså så underbart att vara i köket med henne. Full av skratt och energi är hon och det lyser förstås om henne när hon får göra något själv med mamma, även om mig som får tid för bara henne ibland. Här är en bild från min instagram, där borde jag heta sabinulis ifall ni vill följa mig, brukar vara ganska aktiv på instastoryn
 
Våran deg räckte precis till två små och två större pizzor, vi gjorde vår deg såhär; .
 
1,5 tsk salt
2tsk honung
25g jäst
3 1/2 dl fingervarmt vatten
7dl mjöl (vi använde råg och kokos)
 
Börja med att  blanda salt, honung, fingervarmt vatten och jäst.
Sen när de är en jämn röra är det bara att börja arbeta ner mjölet. Sen ska det kavlas ut i tunna pizzor och jäsa under kökshanduk i 20 minuter. Grädda i 5-7 minuter på 200 grader. Sedan tar man ut pizzorna och slänger på allt gott man bara kan tänka sig, sedan ska de in i ugnen på 250 grader tills osten smält. Där har ni er fredagspizza! 
 
 
Nu är det dags att krypa ner i Elias famn och kolla Idol, fredagar är enda dagen på veckan vi gör något tillsammans på tumis. Annars är vi alldeles för upptagna eller trötta för att alls orka med någonting alls, träning, barn, ducha och sova är det vi annars hinner med. Det är svårt att få tid för varandra såhär i småbarnsåren men det behövs ju verkligen. 

Kommentera inlägget här :